onsdag 22 september 2010

Samp så här långt

Efter en trevande första halvlek i premiären mot Lazio lyckades Grande Doria ta en viktig trepoängare, SKÖNT! Det visade att Bremenmatcherna INTE satt sig på psyket(Lazio är nämligen ett jävligt bra lag som kommer komma högt i årets serie A - se mitt 'facit' nedan!)...

(Landslagsuppehåll med, FRAMFÖR ALLT!!, Cassano som helgjuten nr. 10 i Gli Azzurri!)

Sen åkte man till Turin för att möta Rubentus(Tjuventus på svenska, och i ALLA meningar HELT bokstavligt!) som snott hela fjolårets Sampstab från tränare, sportdirektör, sportchef och ned till läkare och massörer etc... INTE OK!!!
I alla fall.., så spelade båda lagen en fantastiskt fin fotboll - Samp ville verkligen visa Del Neri, Marrotta och gänget... Matchen slutade 3-3 efter att Rube FÅTT två offsidemål. Är det egentligen NÅGON som är överraskad?!?!?! Ja ja, på sedvanligt Italienskt vis så får man väl vara nöjd med ett x borta i Turin(???).

Sen åktes det till Eindhoven för spel mot PSV... A/B-laget på plan, som gjorde ett utmärkt bortajobb mot ett bra Europeiskt motstånd(Berg och Toivonen var förövrigt USLA!). 1-1 slutade den och trots det där jävla målet PSV gjorde i 90:e, så var resultatet bra!

I Söndags var det då dags för Napoli hemma(en match som gick i direktsändning från Stadio Luigi Ferarris! - första sen VM -90 med kommentatorer på plats, något som jag ALDRIG trodde jag skulle få uppleva!!!)
I första halvlek körde Napoli bokstavligen över Samp! Hög press, hårt spel varierades med bländande passningar o fina tekniska finesser - IMPONERANDE!!! I andra hittade Samp iaf lite av sitt 'normala' spel och fick också ledningen på ett straffmål av Cassano(inte helt 'rättvist' om man ser till HELA matchen - dock till spelet i den andra), då Napoli inte orkade fortsätta på den inslagna vägen från första...
Sen händer det igen! Napoli gjorde mål i 83:e och 87:e - ridå!
3:e matchen(utav fyra!) som vi tappar i slutminuterna! (Bremen i 93:e - FUCKING Rosenberg! 90:e mot PSV och nu Napoli! Lägg därtill de två offsidemål Tjuve 'fick' och ni kan förstå hur bittert det känns?!)

3 dagar senare - match borta mot Cagliari. Cagliari som pulveriserade Roma senast på hemmaplan! Nog för att Burdisso gjorde vad han kunde för att skjuta sitt eget lag i sank den gången, genom sin vansinnestackling mot Conti(Hjälten-, Legenden- och Sportchefen- I Roma -Bruno Contis son!). Icke desto mindre är Cagliari borta en av de absolut svåraste bortamatcherna i serien(jämförelsen med att möta Mallis borta i Primeran är INTE långsökt - för er som kikar på den ligan)!
Jämn match med stort bollinnehav för Doria - 60/40! De vassaste chanserna gick samtliga till bortalaget och en vinst hade varit mer än rättvist(Bl.a. ett friläge med Pazzini, vilket är mål 99 gånger av 100!)! 0-0 slutar det i vilket fall och en poäng(utan Cassano på plan BÖR nämnas!) är helt ok. Framförallt är jag glad över att dessa jävla mål i slutminuterna INTE verkar ha satt sig på psyket(tyder på ett bra ledarteam och bra stämning i truppen - vilket vi förövrigt sett i samtliga matcher i år, med uppmuntrande klappningar och omfamningar när någon gjort något bra - HÄRLIGT att se!!!).

Personligen räknade jag inte med mer än EN poäng inför mötena med Napoli och Cagliari. Dock trodde jag på en hemma och noll borta, så blev det inte, men poängen är densamma...

5 poäng då, så här långt! Helt ok säger jag! Ett underskattat(?) Lazio, bortamatcher mot Juve och Cagliari samt ett Napoli som kan slå vilket lag i världen(JA, DET ÄR SANT!) när dom är som bäst(kan dock oxå förlora mot vilka som helst - nästan).

Nästa match är hemma mot Udinese, en match som måste vinnas!!!

FORZA DORIA, FORZA SAMPDORIA!!!!

Forts följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar